kawan kawan Kak Zu

Sunday, March 10, 2013

andalusia

Selain dari kelas tafsir setiap rabu dan khamis

kak zu juga ada mengikuti kelas tajwid

kebanyakan dalam kelas tu orang tua

yang muda adalah tiga empat orang jer

muda dalam cerita ni adalah yang umor 30 an

yang lain lain  dlam lingkungan umor 50 an keatas

respek betullah dengan makcik makcik ni semua

gigih datang berpanas berhujan diorang ni..

agaknya mungkin kesunyian kat rumah sorang sorang

kalau kat kelas tajwid dapat bertemu ramai kawan..

ada sorang makcik nih..

kak zu namakan dia cik ton

cik ton "hang dok dengan sapa"

kak zu "dok ngan suami sayalah..kenapa"

cik ton "hmmmm...ingatkan dok ngan adik beradik "

kak zu "saya dah kawen anak empat"

cik ton "ooo..ingatkan anak dara tua"

hahaha..'anak dara' tu sedap dah..tang 'tua' tu tak berapa nak syok dengar

agak nya cik ton ni ada nak rekemen kan kak zu kat duda mana lah ya...

*harap harap abang megat tak baca entry yang ini..

14 comments:

  1. maknenyer masih available lah tuh...hehe

    ReplyDelete
  2. nanti kita bolih date kat stesyen Kamunting yer...bolih?

    ReplyDelete
  3. ahahha.. adakah patut "anak dara tua"..hihi..tak patut lah!..
    klu makcik ton tu tgk abg megat.. kompom makcik tu terlopong...ye lah Kak Zu ada suami hensem mcm abg Megat...hehehe:)

    ReplyDelete
  4. 30an tu muda eh... yayyyyy!! hahaha
    Amboi makcik tu yer berkenan sungguh la kat Kak Zu kot, nak buat menantu mungkin. Mesti abang Megat Kakzu bangga kalau tau ni, anak dah 4 pun still macam anak dara.

    ReplyDelete
  5. Dah zu mai mengaji lone ranger, tak bawa anak...sure masih solo agaknya...huhu

    ReplyDelete
  6. haha..nampak macam takde anak lagi lah tuh..wahahahhaha

    ReplyDelete
  7. Amboi! Zu ni buat kakak tergelak tau...
    Aplah ada dlm fikiran makcik tu agaknya.
    En. Megat, lain kali kalau Zu ke masjid kena jeling-jeling tau sebab ada makcik dan terpikat hihi..

    ReplyDelete
  8. Hehe....anak dara sedap sikit dengar....yg ada sambungan kat belakang tu....hehe sabar jak lah...

    ReplyDelete
  9. Wah ZM.... market masih panas lagi ni... oklah tu yg penting word 'anak dara' tu masih disebut hehe

    ReplyDelete
  10. ooo Cik Ton,
    Kak Zu ni, sometimes single but always not available...

    hehhe

    ->> AGAK-AGAK mesti suami akak suke baca tang "Anak dara" tu hehhe

    ReplyDelete