kawan kawan Kak Zu

Friday, January 25, 2013

duit zaman opah...

Anis anak bongsu kak zu memang selamba.

kadang kadang apa yang keluar dari mulut dia

memang tak terjangka...

pernah sekali tu dia merengek rengek....

kak zu tanya kenapa..

dia jawab lapar...

kak zu nak suap dia makan nasi

selamba jer dia jawab dia tak lapar nasi tapi lapar keropok (jajan)

muka tak bersalah atau takut ibu marah langsung

memang begini kot kereneh anak bongsu

tak sama ngan anak2 yang lain..

memang teragak agak kalau nak minta makan jajan
-
-
-
semalam lepas balik sekolah

dia bawak tabung ke dapur

dia kata nak kira berapa duit yang dia dah simpan

kak zu buat tak peduli sambil terus memasak

dia pun tak peduli kat kak zu sambil dok susun duit syiling

penuh lantai dapur dengan susunan duit dia tu

tiba tiba dia menjerit

" kenapa duit zaman opah ni ada dalam tabung Anis"

kak zu berhenti buat kerja...

tengok camner ruper duit zaman opah tu...

hmmmhhhh...duit 1 sen rupernya

tu pun nak kecoh

sian opah mesti tersedak sedak kat kampung nun...







 duit 1 sen nilah dikatakan "duit zaman opah" oleh anis
Gambar google jer








10 comments:

  1. as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
    http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

    ReplyDelete
  2. assalam kzu
    he he anak bungsu memang kot, ank bungsu sy pun mulut aduh boleh tahan, nak sembang dpn dia kena hati2 nanti tak pasal2 terbongkar rahsia he he

    ReplyDelete
  3. hehe..pamdai betul si anak bongsu kak zu ni..lapar jajan rupanya..
    bukan larap nasi..hehehe..

    ReplyDelete
  4. as salam..

    tq sudi memeriahkan suasana.. cik azue polow awak juger.. Good Luck

    ReplyDelete
  5. haha..amboiii duit zaman opah?? hihi..lawak btl lah Anis ni..pandai je bagi gelaran...hehe:)

    ReplyDelete
  6. Duit zaman opah?? Hahaha.. mgkn anis x pernah gune duit zaman opah ni.. so kne suh krajaan msia kuakan blk la 1sen.. hihu

    ReplyDelete
  7. hahaha duit zmn opah? lawak je tau,,lgpon ,emg skrg da xgune wet tu,,hehe

    ReplyDelete
  8. kikiki tergelak ngn ayat anak akk tue ...

    ReplyDelete
  9. DUIT 1 SEN TU SUSAH DAH NAK DAPAT SEKARANG

    ReplyDelete
  10. ohhh Kak Zu...awat senyap jer?? busy ke?
    rinduuu tau..hehehe:)

    ReplyDelete