kawan kawan Kak Zu

Monday, October 29, 2012

non stick pan



kak zu baru beli bendalah ni ...



orang lain dah guna berkurun..kak zu baru terhegeh hegeh nak beli...hehehe


niat dihati nak buat Durian Crepe.Dengar citer hot meletup letup dia sekarang ni.kebetulan pulak durian dah ada orang jual kat tepi tepi jalan.kak zu pun takmo la jakun sangat kan.nak jugak buat si durian crepe ni.


gambar google jer ni.


tapi di sebabkan sakit tekak kak zu ni tak hilang hilang lagi malahan makin teruk so tak jadilah nak buat durian crepe ni.Takut makin sakit pulak tekak ni bila makan durian.


Tapi kegedikan kak zu untuk guna non stick pan ni dah sampai kemuncak dah.maka untuk melayan hati yang gedik ni kak zu pun try lah goreng telur untuk makan malam kami tadi...hehe


telur dadar bersosej dan berkeju..tu dia nama takleh blah...


sedap nya telur dadar bersosej dan berkeju ni bila guna kuali baru beli..hik hik hik...



8 comments:

  1. ok jugak kak zu dah beli..saya ni sebijik pun xder lagi..
    teringin jugak nak buat durian crepe tu,mcm sedap je kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sedap agak nya..ndak2 pulak hntu durian macam kak zu ni...hehe

      murah jer pan ni..kak zu beli kat syarikat menang...

      Delete
  2. assalam kak zu
    memang mudah guna pan ni lg satu senang tak melekat terutana buat lempeng he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah..semalam kak zu goreng telur pun dah rasa syok...hehe

      Delete
  3. Replies
    1. KA..takut memula jer gedik nak masak..lama lama simpan dlm kabinet jer kot...hehe

      Delete
  4. sy dah lme beli non stick pan nih...kalo nak buat moist choc cake memg gune pan nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah ajar kak zu nak buat moist choc cake guna pan...

      Delete