kawan kawan Kak Zu

Monday, December 3, 2012

Saja nak cerita

Mula- mula kak zu tunjuk gambar makanan dulu..Pastu baru kita sembang sembang okey

Kebanyakkan nya gambar makanan untuk beberapa hari yang lepas.


macaroni goreng.elok elok masak jer abang megat telefon.kak zu pesan kat kakak bagi adik adik makan dan tinggalkan untuk ibu sikit..mmg sikit sungguh dia tinggalkan untuk ibu..huhuhu


musim durian haruslah buat serawa durian.


ptg semalam anis merengek nak makan kek.baru kak zu perasan dah lama tak buat kek untuk anak anak.so lepas solat isyak terus terjah dapur buat kek butter.Dalam kul 10 mlm siap masak.kul 11 habis sebiji kek di kerjakan oleh anak anak kak zu.Makan time panas panas mmg syorga..belang coklat tu tak berapa nak terang sbb serbuk koko habis..hehe


kari daging dan tulang.tulang tu stock raya korban tu hari..ha! kak zu ada petua nak lembutkan daging. rupanya hanya rebus dengan api perlahan dan tutup periuk rebusan tu.inshaAllah lembut daging arwah lembu tu...



kawan dengan kari daging.takder ikan goreng sebab jangan makan daging dengan ikan (ikut cara makan nabi).sayur carot  + kacang buncis + udang = sedap hingga menjilat jari yum yum yum


walaupun kari daging kak zu tu super duper sedap tapi tetap tak habis.mungkin banyak sangat kot sampai seperiuk kak zu masak.sebelum tido kak zu jerit "angah sumbat periuk kari dlam fridge..esok ibu buat roti goreng cicah kari"..nah ! pagi ni roti goreng dah terhidang atas meja cicah dengan kari semalam...sapa2 nak resepi roti goreng tu jangan segan2 mintak yer.simple sangat


Okey..dah habis tunjuk gambar makanan,sekarang mari kita bersembang.korang nak baca tak cerita kak zu?

Sebenarnya kak zu dah boring asyik dok kat ceruk dapur jer sejak cuti sekolah ni.Abang Megat pulak masih lagi kat laut.Lagilah menambahkan kebosanan kak zu dan anak anak.Yang anak anak pulak asal bosan jer request makanan,asal request makanan jer bosanlah tu!

Jadi petang tadi kak zu ajak anis dan dekna keluar pergi bayar bil.Cadang nya nak terus ke The Store nak cari baju untuk pergi bercuti nanti.Bandar Tepeng ni biasalah asal petang jer hujan.,jadi tak jadilah pergi The Store tukar pergi Tesco sbb parking tesco berbumbung.jadi takderlah kami basah kuyup nanti

Pusing punya pusing akhir nya kak zu beli baju anis dan dekna sorang selai,baju t kakak 2 helai.Kat tingkat 2 tu kak zu tengok ada orang jual legging alah suar ketat melekat kat kaki tu.kak zu pun belilah selai ,saiz XL ko.tu pun tinggal warna pink lembut jer.pink pun pink lah.Niat di hati boleh pakai ngan baju labuh kat waterpark bukit gambang nnti.kalau tak pun pakai tido malam .Alah 10 ringgit jer.

Sampai kat rumah kak zu pun cubalah legging ni dalam bilik sorang sorang.Pastu try pulak t shirt kakak yang kak zu beli tadi.Scary tau tengok badan sendiri kat cermin bila pakai seluar ketat dan baju ketat ni.Baju tu ofkos ler ketat sebab kakak punya.

Tiba tiba angah masuk bilik...


"kenapa ibu pakai macam ni...buruk tau.."


Oh ! anak..esok ibu rasa  nak mogok masak satu hari. Nak duduk dalam bilik jer mengenangkan nasib diri ...huhuhu

8 comments:

  1. ahahahha...adoiii Kak Zu, gelak sorang2 atie baca entry Kak zu ni... ada2 je...Kak Zu, sy pun memang dah banyak lari alligment.. tu br anak sorang, klu dua tiga org mcm mana lah rupa sy...ahahaha.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zu dulu pun masa anak sorang body solid lagi..kurus tinggi 5k 7" ala ala model nomi campbell..la ni anak 4 umo 40..ngeri tgk badan sndiri...hehe

      Delete
    2. ahahha.. ado2 je Kak ZU ni..haha..
      takpelah.. janji abg Megat sayang...hehe

      Delete
  2. hahahhaha adoi...adoi... hahahhaa anak ni buat ibu makan hati ye ibu...

    ReplyDelete
  3. hahah kak zu jgn cakap cemgitu.. Scary2 bagai.. hahah sama le kita scary gakkk... heheheh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum org kata scary..kita kata dulu kan..hehe

      Delete
  4. biasalah tu zu..dah 4 orang kot..tak banyak sikit mesti lari punya..spare pun dah tentu kan.?

    ReplyDelete