kawan kawan Kak Zu

Wednesday, December 5, 2012

mee rebus Mastan Ghani

Kak zu selalu pergi ke Teluk Intan sebab atok Abang Megat dan emak saudara dia ramai yang tinggal kat sana.

Selalu jgk diorang dok cerita pasal mee rebus restoren Mastan Ghani yang terkenal kat Teluk Intan tu tapi abang megat tak pernah sekali pun bawak kami pergi makan.Padahal dari dia kecik kecik dulu restoren ni dah pun wujud.

Bila pergi Teluk Intan baru baru ni anis dan dekna merengek nak merasa mee rebus kat situ sebab restoren ni dah masuk dalam tv rancangan kanak kanak yg selalu bebudak berdua ni dok langut bila bangun pagi.Alah yang dihostkan oleh knak2 dari rancangan Bintang Kecil tu.

Kali ni ayahnya dah tak boleh nak mgelak lagi terpaksa ikut cakap anak.kalau bini ajak dia boleh buat dek jer.kak zu tahu dah..lenkali kalau apa apa suruh jer anak anak pujuk ayah,mesti jalan punya...hehe


ni lah kedai nya..dalm gambar abah mentua dan mak mentua kak zu,gambar kak zu dan dekna sekerat.gambar ni anis yang tangkap..


nilah rupa mee rebus mastan ghani...sedap..bila hirup kuah dia terasa ketam..mungkin resepi nya menggunakan ketam..sepinggan rm3.50 sahaja


nilah budak yang merengek nak mkan mee rebus..tapi bila tengok ada lauk kari ayam terus cancel nak makan mee rebus..tukar makan nasi pulak..hnatu kari ayam sungguh budak ni..


6 comments:

  1. Wah sedapnya mee rebus nie..blh singgah nanti nie...
    Salam kenal...tq follow blog saya... :D

    ReplyDelete
  2. Kalau kak zan balik Tk Intan, memang tak lengkap kalau tak menyinggah kat sini..huii memang sedap!

    ReplyDelete
  3. telan ayaq liur tgk mee tu kak...haha..
    sodapp! :)

    ReplyDelete
  4. nampak sedap mee tu kak,,heheh harga pun ok =)

    ReplyDelete
  5. Bestnya Zu..suka makan mee rebus..last time masa selalu pergi Ipoh, selalu makan kat one kedai ni..tgh-tgh bandar..tak ingat nam dah..anyway..sedap sebab kuah dia pekat sangat and banyak seafood kat dalam tu...

    ReplyDelete