kawan kawan Kak Zu

Monday, December 17, 2012

BUKIT GAMBANG RESORT CITY



Baru dapat nak buat entry pasal family day kat Bukit Gambang Resort City hari tu.Check in 6/12/2012 dan check out 8/12/2012.

Entry ni banyak gambar jadi bertabahlah tengok gambar yer .Jangan sampai muntah udah ler.


mula mula masuk kita akan nampak ini dulu.unta fadang fasirun

hotel penginapan.apartment pun ado.pilih jer

gambar bilik lupa nak tangkap.bila dah teringat keadaan bilik pulak mcm dilanggar garuda dikerjakan oleh anak anak kak zu,jadi tengok gambar kak zu dan anak anak dlam bilik dah ler..

gambar makan makan mesti ada..ni waktu breakfes.opppsss nmpak alunan ombak disitu hehe

ni makanan yang kak zu ambik..anak anak punya makanan tak sempat nak tangkap depa dah ngap dulu

sudah makan tangkap gambar lagi.kak zu sefamily...

ni kat padang untuk acara 'main main' ..gambar anis dan dekna

acara untuk bapak bapak dulu.tekun mendengar penerangan.

besarnya labu lakiku...hehe

urut urutin dan picit picitin dulu..

bersediaaaa...

"satu..dua...woi..woi..group sana bila nak bersedia ni"
 
 permainan untuk ibuk ibuk pulak..

main pas pas belon berisi air jer pun..eleh kacang..kumpulan kak zu menang tau..

permainan kedua..sambut belon berisi air jgk.kalau belon tu jatuh dan pecah kira kalah.kumpulan kak zu menang lagi..miahahahaha..walaupun nmpak cam preknen 5 bulan sbb baju ni berkedut kat dada,kak zu tetap suka pakai jgk.gambar tangkap duit tu pun pakai baju ni jgk..nilah baju terbaru yang kak zu ada..sob sob sob..sedihnya jadi surirumah ni, nak beli baju pun takder duit...

jangan pandang belakang 3..

tadi laki labu besar sekarang bini lengan besar..huk huk huk

sementara mak pak bergumbira anak anak pulak sibuk main playdoh..barulah takder yang merengek rengek peluk kaki mak kat tengah padang nun..


bapak bapak utk acara yang kedua "kasut gergasi"

 ada jgak kena isi borang kaji selidik persamaan suami isteri.dengar cerita ada yang sms pasangan utk dapatkan jawapan yang sama..ala ni utk suka suka jer..takyah lah serius sgt nak menang hadiah..

"errrr..barapa saiz kasut abang megat ha..saiz 9 ker 10..."

acara untuk dekna,tiub belon sampai pecah..dekna tak menang pun..

muzik chair..awal awal dah terkeluar..

anis dalam acara bawa bola dalam sudu..juara beb!

tunggu ketapi untuk ke waterpark..terserlah kegedikan kak zu disitu..anak anak semua muka bengkek ngan ibu.."biaq p la kat ibu"..

keretapi dari hotel ke taman tema..

tara...dah sampai

sekeping jer gambar kat dalam tu.malas nak usung kamera sana sini.mana mana taman tema pun sama saja.ada kolam ombak buatan ,slide,sungai dll cuma saiz saja yang membezakan .macam kat bukit merah saiz kolam ombak buatan nya kecik sikit ,itu jer pun..


kat bawah ni gambar gambar dinner malam tu kat tepi pool.gambar gambar makanan dan juga majlis penyampaian hadiah utk acara masa siang tu.layannnn..kak zu dah penat menaip...


amacam korang..muntah tak tgk gambar banyak banyak nih...











8 comments:

  1. Meriah bebenor ye Kak Zu...
    cantik juga tempat nya...:)
    Pose paling bawah tu romantik gitu...hihi...
    sama cantik..sama padan :)

    ReplyDelete
  2. wahhh seronok nya..bila la nak lepas bukit gambang ni.

    ReplyDelete
  3. assalam kzu
    seronoknya..dari mula buka duk plan nk ke Gambang ni tp tak jadi2 he he tiapkali pergi chini ank2 buah ajak
    best ye k.zu..
    ayah mertua kzu dah buat dialisis blm?

    ReplyDelete
  4. bestnya...lama tak join family day Petronas..asyik tak kena time aje... meriahkan...intan suka pergi..

    ReplyDelete
  5. fisya tak pernanh sampai lg kat gambang tu . harap lepas ni dapat pegi :)

    ReplyDelete
  6. belum sampai sini lagi =) wah happening nye,,best =)

    ReplyDelete