kawan kawan Kak Zu

Friday, November 9, 2012

salam jumaat



Assalamualaikum semua.Salam pagi Jumaat.Semoga kita semua mendapat keberkatan di hari yang mulia ini.Dah baca surah Al Kahfi?.Kak Zu dah baca lepas solat subuh tadi.Antara fadilat membaca surah Al Kahfi pada malam Jumaat ialah akan keluar cahaya dari tapak kaki kita di akhirat kelak..wallahhualam...Semalam lepas solat magrib berjemaah dengan AM, anis dan dekna terus kitaorang baca surah yasin.walaupun anis baca tersangkut sangkut tetap juga dia habiskan bacaan,dekna memang dah laju baca cuma tajwid dan makraj huruf saja yang tak berapa nak syok dengar.

Pagi ni kak zu baru balik dari kelas tajwid .Ada pulak buat acara makan makan.Masa nak balik tu dapat pulut kuning lagi sebungkus.Semoga Allah melimpahkan rezki pada orang yang bersedekah itu..amin

Hari ni ialah hari terakhir sesi persekolahan bagi tahun 2012.Sekejap lagi AM akan ambil kakak kat hostel dan lepas solat Jumaat nnti kami suami isteri akan ke Balik Pulau Penang untuk ambil angah pulak.Nanti lengkaplah keluarga kak zu.Pasti akan riuh rendahlah suara anak anak kak zu bersurau senda dan juga berkelahi.

Kak Zu memang dah bersedia mental dan fizikal untuk menhadapi musim cuti persekolahan ni.Yang pastinya ialah tak sempat nak kering kuku.kebanyakkan masa kak zu adalah di dapur.Belog pun tak sempat nak update rasa nya.Takperlah kan..Utamakan keluarga dahulu..InsyaAllah kalau berkesempatan nnti adalah cerita baru dibelog ni...

Bukan  kena bersedia mental dan fizikal sahaja


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 yang ini paling penting kena sediakan

   
beras 20 kg untuk musim cuti persekolahan ni..kalau tak cukup ibu beli lagi....hehe

9 comments:

  1. kenapalah .. takda cuti kerja kn. hehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. hehehe..dah sedia beras 20kg utk cuti sekolah..
    full preparation dah ni kak..:)
    apa pun Happy Holidays pada anak2 Kak Zu yg bersekolah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  3. AMBOI..20 KG DAH SIAP2..! HEHEHE..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. Selamat semuanya kak! Hamboi...gambar beras tu! Harus dikongsi bersama emak Sha macam nieh:)

    ReplyDelete
  5. alahai..dah terbalas komen guna a/c anak kak zu pulak..kene delete semua komen..dah rasa takder mood tak balas semua komen yang lain...sory yer...

    ReplyDelete