kawan kawan Kak Zu

Sunday, June 2, 2013

sehelai tudung berwarna pink..

Assalamualaikum semua...buat apa petang petang ni..kak zu baru habis memasak utk makan malam ni..masak asam pedas tumis ikan duri jer...

Tengahari tadi riang ria makan kenduri sampai dua buah rumah..rumah pertama makan nasi minyak..rumah kedua cuma makan laksa dan ais cendul sahaja..alhamdulillah..bukan makanan yg menjadi keutamaan tetapi mengeratkan silaturahim dan ukhwah yg terjalin yg harus kita beratkan..

pagi tadi kak zu ke pasar minggu sempat rembat sehelai tudung utk pakai pergi kenduri...bila tgk warna pink mmg takleh jalan dah..mesti beli jgk..padahal kat rumah dah ada berhelai helai warna pink..minat pink mengalahkan anak dara sunti...hehe

Cuti sekolah ni memang tak boleh nak update blog hari hari..kalau sempat pun kak zu jadi kesian plk kat kawan kawan yang berkunjung keblog kak zu ni tetapi kak zu tk sempat membuat kunjungan balas..jalan paling mudah takpayah buat entri baru.baru adil bagi pandangan kak zu lah...


sila abaikan lengan abang megat yang putih dan licin itu..





21 comments:

  1. salam kakzu..
    cantik tudung nie..kalau padankan ngan baju kaler pink jugak pun mesti menyerlah pemakainya..:)

    ReplyDelete
  2. Cantik tudung nya Kak Zu..haha..same lah kita kak, peminat pink..satu lg purple.. tak boleh nampak mesti nak beli..hehe

    ReplyDelete
  3. Cantik kak zu..kita pun suka pink/purple, cuma kita kurang sikit kalau banyak lapis..suka yang lebih simple..hanya satu layer..

    ReplyDelete
  4. pink utk semua kak x kira usia... ;-)

    ReplyDelete
  5. cantik tudung tu kak zu..
    samalah kak zu..cuti2 ni blog tak berupdate..BW pun tak terbuat..hari ni baru berBW

    ReplyDelete
  6. cantik kaler tudung tu... Maaf lambat terjah, busy sgt2 lately ni

    ReplyDelete
  7. Saya jarang dapat shopping tudung...sob..sob...

    ReplyDelete
  8. Ewah... cantik tudung Zu.
    Kalau tak menyakat abang Megat dia tak sah betul Zu ni tau..

    ReplyDelete
  9. Kak zu..bnyak knduri kan...lisa smpai kan xpyh msak da..hihi..maklum la berdua je..

    Psstt..cntik tdung kak zu.. :)

    ReplyDelete
  10. Apahal pulak ada tangan orglain pulak kat situ...heee

    P/s saya pulak kena habiskan entry takut terlupa cerita. naik sekolah banyak kerja, huhu

    ReplyDelete
  11. suka pink la ni..mcm iman anak knor aje..

    ReplyDelete
  12. Tangan orang lain tu jadi hanger ke... memang kenyang makan kenduri je le kita ni bila taim cuti sekolah ni..

    ReplyDelete
  13. Kakzue sesuai pakai pink, boleh la buat collection banyak2.

    ReplyDelete
  14. saya pun suku..pakai pink..rasa cam muda remaja..hik

    ReplyDelete
  15. sayapun suka pink... tapi sebenarnya suka merah tapi husband tak berapa gemar so alehker pink... kurang sikit merah mak ngah..
    tak perasan der tangan tadi.. bila tulis baru cari..

    ReplyDelete
  16. Amboiii.... sakan nampak berpink2 hehe Cantik ZM!...OKje pulak tak de tudung jenis tu! Sekarang ni tengah kemaruk half moon padahal dah ketinggalan zaman pun.... hehe belasah ajelah!

    ReplyDelete
  17. cantik tudung tu.saya pun tak blogging sgt cuti ni coz anak2 semua ada di rumah,dorg nak main game je cuti2 ni

    ReplyDelete
  18. skrg penuh agenda dengan jemputan kenduri kawen..btw, cantik tudung tu :)

    ReplyDelete